Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel online

Brasserie De Lork verwarmt met een oergezellige pelletkachel

Terug naar het nieuws

Dieter van Brasserie De Lork in Landegem heeft heel bewust gekozen voor een pelletkachel  in zijn zaak. Goedkoop, gezellig, automatisch met thermostaat, weinig tot geen stof en nog minder onderhoud. De Rika Domo verwarmt moeiteloos de ruimte, 130 m2 groot. En de gasten zijn er weg van. Zodra ze zich hebben geïnstalleerd in het salon rond de pelletkachel, blijven ze zitten. Urenlang.

Toen Dieter de zaak kocht stond er al een oude pelletkachel die weliswaar niet meer zo betrouwbaar was. “We besloten vrijwel meteen een nieuwe pelletkachel te installeren. In onze privé staat er ook al lang een pelletkachel, en ik heb dat altijd zo’n gezellige warmte gevonden,” vertelt Dieter.

Pelletkachel gekocht bij VD-Kachels

De keuze om een pelletkachel bij VD-kachels te kopen lag voor de hand. Dieter en David Vermeire van VD-Kachels kennen elkaar al van op de schoolbanken. “Je komt elkaar al eens tegen en doet dan een babbeltje. David en zijn vrouw komen ook vaak bij ons eten. Hij heeft een tankstation waar ik ga tanken.... Lokale ondernemers horen elkaar toch te steunen, niet?”, lacht Dieter.

De Rika Domo staat er al sinds december 2019 en functioneert dus al twee winters als hoofdverwarming. “We werken met een systeem van verwarmingsbuizen die langs het plafond lopen en waarmee we de hele zaak verwarmen. Onze brasserie is ongeveer 130 m2 groot. Dat kan je vergelijken met twee derde van een tennisveld. Dat tikt dus al aan. Om een dergelijke ruimte te verwarmen hadden we een vrij zwaar toestel nodig en daarom hebben we gekozen voor de Rika Domo. We hebben één bijverwarmingstoestel en dat steken we mee aan als het echt koud is, zoals die verschrikkelijke vriesweek onlangs in februari. Maar dat is alleen nodig in het begin. Zodra de temperatuur van 21 à 22° bereikt is, zet ik die bijverwarming meteen af”, vertelt Dieter.

Rika Domo, mooi compact toestel

Hoewel Dieter over een vrij zwaar toestel spreekt, lijkt de Domo-pelletkachel toch vrij compact. “Het toestel is inderdaad amper 80 cm breed en 1,10 meter hoog, maar ik kan er gemakkelijk drie zakken pellets van 15 kilogram in kwijt”, vertelt Dieter.

“De kachel past mooi in het interieur en dat is volledig de verdienste van mijn vrouw Lotte die zich daarmee bezighoudt. Naast de pelletkachel hebben we een paar lederen banken neergezet zodat er een soort salon is ontstaan. Daar drinken de klanten dan een aperitief of digestief. Je merkt dat ze van de omgeving en van die gezellige warmte houden. Je krijgt ze er bijna niet meer weg, eens ze er zijn gaan zitten.”

David Vermeire van VD-Kachels is een rasechte vakman

“Het is me bij de aankoop opgevallen dat David een echte specialist is die zeer goed weet waarom hij Rika-kachels  verkoopt. Omdat hij het zich niet kan permitteren slecht materiaal te verkopen, kiest hij uitsluitend voor de beste kwaliteit. Dat hij alles ook verstaanbaar kan uitleggen, is ook meegenomen. Het is op zijn aanraden dat we besloten voor een iets zwaarder toestel te gaan. We konden ook kiezen voor een kachel die brandt op zowel brandhout als pellets, maar dat hebben we doelbewust niet gedaan omdat verbranden met hout zoveel stof met zich meebrengt. Bij de nieuwe pelletkachels is het allemaal veel beter geregeld, en ook bij de pelletketels.> Ik geloof dat de nieuwe ZeroFlame zelfs geen stof meer uitstoot. Dat is pas een voordeel!”

Supertevreden van de topservice

“Ik ben zeer tevreden van de service van VD-kachels. De uitleg was perfect, de installatie verliep probleemloos en ook de service na verkoop verloopt zeer goed. Is er een probleem, dan bel ik eens naar Niek, de technieker, en die springt dan even binnen als hij in de buurt is, of hij helpt me telefonisch verder. Vaak koop ik twee paletten pellets, dan krijg ik er nog wat kortingbij. Op elke palet liggen 65 zakjes van 15 kilo pellets en die bewaar ik in mijn eigen stockageruimte naast de brasserie. David had me voorgesteld om gebruik te maken van de gratis opslagruimte van houtpellets bij hem in de zaak, maar dat hoeft niet, ik heb zelf plaats genoeg”.

Meerwaarde van de pelletkachel, zeker van Rika Domo 

“De nieuwe generatie pelletkachels, zoals de Rika Domo, werkt stofvrij en met thermostaat. De kachel schiet dus automatisch in gang zodra de temperatuur onder een bepaalde grens duikt. De kachel reinigt zichzelf ook. Qua onderhoud moet ik om de 14 dagen eventjes stofzuigen en de raampjes reinigen, maar dat is het. Ik zou werkelijk iedereen een Rika Domo pelletkachel aanraden. Het kost wel wat in aankoop, maar je hebt die kachel voor jaren. Ik vind trouwens dat ik vrij goedkoop verwarm. Per dag verstook ik 2 pelletzakjes van 15 kilogram, en per zakje betaal ik 4 euro. De verwarming van 130 m2 brasserie kost me dus amper 8 euro per dag. Ik vind dat een mooi bedrag.”

“En misschien nog het beste argument van een pelletkachel in een horecazaak? De klanten vinden de pelletkachel én de warmte ervan supergezellig.”

 

Helpen we jou ook aan een gezellige pelletkachel?

Neem gerust even contact met VD-Kachels. We geven je graag en vrijblijvend alle informatie.

 Terug naar het nieuws