Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel online

Pelletketels

 

Een pelletketel voor uw centrale verwarming

Een pelletketel wordt aangesloten op uw bestaande leidingen, radiatoren of vloerverwarming. De ketel bezorgt u ook sanitair warm water. ÖkoFEN-pelletketels werken bovendien volledig automatisch en bieden zo hetzelfde comfort als een moderne gas-of stookolieketel.

Belgische markt

België leerde 20 jaar geleden al pellets kennen. Gebruikers van een pelletkachel zijn dan ook al lang overtuigd van het gebruiksgemak, het warme en aangename vuur én de besparing in hun portemonnee. Waarschijnlijk wist u al dat houtpellets een economisch én ecologisch alternatief vormen voor gas of stookolie. Pellets hebben veel voordelen: ze worden lokaal geproduceerd, stoten tot 90% minder CO2 uit en zijn stabiel van prijs.

Terwijl een pelletkachel zorgt voor een gezellige en comfortabele warmte in de woonkamer, staat een pelletketel in voor de centrale verwarming van uw woning en warm water. 

Lekker makkelijk

U hoeft helemaal niets te doen, uw pelletketel zorgt zelf voor de aanvoer van pellets, de ontsteking én reiniging. Alles gebeurt automatisch. De ketel is zoals elke moderne ketel uitgerust met een geavanceerde sturing. Makkelijk te regelen en controleren, zelfs vanop afstand.

Altijd zelfde temperatuur

Bovendien houdt de automatische sturing ook rekening met ons wisselend Belgisch klimaat. Zo springt uw ketel nog efficiënter om met het brandstofverbruik én verhoogt het uw comfort, want u geniet binnen altijd van dezelfde temperatuur. 

Silo tot uw dienst

Uw pellets worden opgeslagen in een pelletsilo. Een vacuümsysteem transporteert de pellets automatisch naar de ketel. U kiest de silo die bij u past: van 180 tot 12.000 kg pellets. Hoe bepaalt u de grootte van uw silo? Eenvoudig: 1 liter stookolie of 1m³ gas staat gelijk aan 2 kg pellets. Maar geen nood, bij V-D Kachels maken ze graag de juiste berekening voor u! 

ÖkoFEN, pionier in pelletverwarming

De Oostenrijkse firma ÖkoFEN is dé pionier als het om pelletverwarming gaat. Het is de enige Europese fabrikant die zich al meer dan 20 jaar specialiseerde in deze verwarmingsvorm. Ze zijn ongelooflijk vernieuwend en grensverleggend. Het was ÖkoFEN die de eerste volautomatische pelletketel op de markt bracht. In 2004 introduceerden ze dan weer de eerste condenserende ketel en sinds enkele jaren hebben ze pelletketels die naast warmte ook elektriciteit opwekken! Dankzij ÖkoFEN haalt u topkwaliteit in huis en dat zal u merken!

 

Iedere installatie en situatie is verschillend. Kom gerust eens langs, we maken graag tijd om uw project te bespreken. Een specialist staat u met raad en daad bij.