Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel online

"Even belangrijk als de aankoop Rika Paro? De service!"

Terug naar het nieuws

Luc van Vooren uit Aalter kocht een aantal jaar geleden een Rika Paro , een combiné-toestel  dat zowel brandt op pellets als op hout. Met die aankoop is hij nog altijd zeer tevreden. “Mocht ik opnieuw een kachel moeten kopen, dan zou ik zonder twijfel dezelfde Rika kiezen. Niet alleen voor de gezellige warmte en de kwaliteit van het toestel, maar zeker ook voor die fantastische service van VD-Kachels . Want service is toch zo belangrijk! Ik vind die zelfs nog belangrijker dan de aankoop zelf”, lacht Luc Van Vooren.

Eén Rika Paro verwarmt alle leefruimtes

De Rika Paro pelletkachel van Luc Van Vooren heeft een vermogen van 8 kilowatt en dat is meer dan voldoende om zijn leefruimtes te verwarmen. “We wonen in een halfopen bebouwing, met een standaardliving van 32 vierkante meter en een veranda aan de zuidkant. Zodra de zon op de veranda zit – ook in de winter – zetten we de tussendeur open, en alles warmt meteen goedkoop op”, lacht Luc. “Mijn Rika Paro heeft geen ventilator maar dat hebben we ook niet nodig. De 8 kilowatt is meer dan voldoende om onze living, keuken en veranda te verwarmen.

”Het gezin Van Vooren heeft bewust gekozen voor een combiné, een pelletkachel die zowel pellets als hout verbrandt . “Vroeger hadden we een houtvuur. Mijn ouders waren boeren en op hun erf heb ik nog veel eiken- en beukenhout liggen. Nu branden we die stock op ons gemak op. Normaal laten we de kachel een uur of twee branden met pellets. ’s Avonds leggen we er dan een blok hout bij. Dat maakt het allemaal nog wat extra gezellig. De temperatuur hebben we dan iets minder onder controle maar dat lossen we op door de ecostand op de Rika Paro op ‘zuinig’ te zetten. Het hout verbrandt dan minder snel, we slagen erin de temperatuur te temperen én we verbruiken minder”.

Gratis stockeren én gratis onderhoud verdiend

“Ik bestel altijd meteen twee paletten pellets,” vult Luc aan, “zo krijg ik altijd een mooie korting . Ik laat ze dan in de ruimtes van Vermeire opslaan en daar hoef ik geen eurocent extra voor te betalen. Telkens als ik in de buurt ben – en dat gebeurt vaak omdat ik de self-carwash  gebruik of ga tanken  – haal ik een paar zakjes op. Nog voordat ik thuis ben heb ik vaak al een sms ontvangen waarin staat hoeveel zakjes pellets ik heb meegenomen en hoeveel ik er nog in stock heb. Het is allemaal zo praktisch en gemakkelijk.”

Luc Van Vooren heeft trouwens ook een gratis onderhoud van zijn pelletkachel verdiend door een nieuwe klant – zelfs twee – aan te brengen. “Toen de kachel van de buren kapot ging, zijn ze even bij ons komen kijken. Meteen erna kochten ze ook een pelletkachel bij Vermeire, net zoals een kennis op het werk van mijn vrouw. Zodoende komt Nick, de technieker van Vermeire, volgend jaar langs voor een gratis onderhoud van onze Rika Paro. Zeg nu zelf, mooi meegenomen toch”, lacht Luc. 

“Service is voor mij ontzettend belangrijk”

“Ik heb trouwens alle vertrouwen in Nick. Scheelt er iets, dan komt hij langs en lost hij het probleem in een mum van tijd op. En altijd met de glimlach. Hij heeft ook veel technische kennis en geeft goede en duidelijke uitleg. Telkens als hij komt, zorgt hij voor een update van de software van de Rika Paro. Het is inderdaad een gesofisticeerd model dat je digitaal kunt besturen. De onze is voorgeprogrammeerd, zo schiet de kachel altijd op een bepaald moment in gang. Het is altijd Nick die langskomt en ook die continuïteit vind ik belangrijk. Ik doe graag zaken met een echte persoon die dan een vertrouwenspersoon wordt. Alles online afhandelen, dat is niets voor mij.”

“Service is voor mij ontzettend belangrijk, en ik ben dan ook heel tevreden van de dienstverlening van Vermeire. Ik vind het zo een geruststelling om te weten dat ik bij een eventueel probleem bij hen terechtkan en inderdaad meteen geholpen wordt. Even tussen jou en mij? Voor mij is de service zelfs belangrijker dan de aankoop. Alhoewel de gezellige warmte van de Rika Paro ook wel kan tellen”, lacht Luc.

Ook geïnteresseerd in een pelletkachel?

Neem contact op met VD-kachels  en kom even langs. We tonen je de verschillende mogelijkheden en leggen je graag uit hoe ecologisch de keuze voor een pelletkachel wel is, waar je moet op letten als je pellets koopt , en wat de voordelen van een pelletkachel zijn .


Terug naar het nieuws