Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel online

Waarom een pelletkachel kopen? Wat zijn de voordelen?

Terug naar het nieuws

Waarom een pelletkachel kopen? Wat zijn de voordelen van een pelletkachel? Er zijn er alvast een heleboel, en daarvan zijn sfeer, prijs en milieuvriendelijkheid niet de minste.

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

Waarom voor een pelletkachel kiezen ? Omdat de voordelen van een pelletkachel enorm talrijk zijn. We sommen ze hieronder even voor je op.

Sfeer in huis

Een pelletkachel combineert de sfeer van een traditionele houtkachel met de nieuwste technologie en het hoogste comfort. De mooie vlam in de pelletkachel creëert een warme gezelligheid in huis. Die warmte kan je zelfs “vochtig” noemen. Als je niet echt weet wat dat wil zeggen, moet je maar eens denken aan de “droge” warmte die zo kenmerkend is voor een radiator.

Milieuvriendelijk

Wil je een steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan is de keuze voor een pelletkachel  de beste en de groenste die je kunt maken. Een pelletkachel is immers CO2-neutraal. Versta ons niet verkeerd, een pelletkachel zal CO2 uitstoten als de pellets branden, dat is logisch. Maar het uiteindelijke resultaat is CO2-neutraal. De uitgestoten CO2 wordt immers gecompenseerd doordat de korrels afkomstig zijn van duurzaam beheerde bomen die tijdens hun groei veel CO2 absorberen.

Goedkoop

Dit is wellicht een van de grootste voordelen van een pelletkachel. Verwarmen met een pelletkachel levert niet alleen een propere verbranding op, het is vooral een goedkope manier om je leefruimte te verwarmen. Gemiddeld ben je 270 euro per jaar kwijt aan verwarming indien je de pelletkachel gebruikt voor één ruimte. Gebruik je de pelletketel als hoofdverwarming, dan stijgt de gemiddelde prijs naar 550 euro. Al bij al blijft dat een goedkope optie.

Flexibel en onderhoudsvriendelijk

In de zomer kan je de kachel gerust even een half uurtje aansteken om eventuele kilte en koude uit het huis te verdrijven. Na dat halve uurtje zet je de kachel gewoon weer af. Dat is echt geen werk. Bovendien is een pelletkachel zeer vriendelijk en zuinig in het onderhoud. Je hoeft de kachel maar één keer in de twee weken een onderhoud te geven, en klaar is kees.

Hoog rendement

Een pelletkachel heeft een hoog rendement dat zeker boven de 80% en zelfs boven de 90% ligt. Ook dat is een van de vele voordelen van pelletkachels. In België moet een pelletkachel wettelijk een rendement halen van 85%. Onze Rika-kachels  halen allemaal een rendement boven de 90%. In mensentaal wil dat zeggen dat een Rika-kachel meer dan 90% actieve warmte produceert. Onze pelletketels  halen zelfs 107% rendement. Dat komt omdat de rookgassen die de warmte doorgaans doen wegdrijven, ook worden gerecupereerd. Hier spreken we van circulaire warmte, dus extra milieuvriendelijk.

De grootste voordelen van een pelletkachel volgens ons?

Pelletkachels zijn zuinig, goedkoop én efficiënt. Hun design is er trouwens een om je vingers bij af te likken. Meer informatie nodig over de voordelen van pelletkachels? Kom dan langs bij kacheladviseur Vermeire, in de toonzaal vind je heel veel verschillende modellen en uitvoeringen, er zit vast en zeker een exemplaar bij die bij jou en je interieur past. Of neem via de website contact met ons op .


Terug naar het nieuws