Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel online

Het beste van twee werelden: de combi hout en pelletkachel

Terug naar het nieuws

Een hybride kachel combineert het beste van twee werelden

Eencombi hout en pelletkachel biedt als innovatieve verwarmingsoplossing het beste van tweewerelden. Hij combineert de gezelligheid van een houtkachel met de efficiëntie van een pelletkachel.

Maar er zijn er nog heel wat meer voordelen.

Even kort samengevat? Een combi hout en pelletkachel helpt je te besparen op energiekosten en is milieuvriendelijker dan traditioneleverwarmingssystemen.

 • Als brandstof kan je kiezen tussen goedkoper hout (maar natuurlijk nog steeds kwalitatief) of milieuvriendelijke pellets op basis van naald- en/of dennenhout.
 • Geavanceerde verbrandingstechnologieën zorgen voor een efficiënte en schone verbranding.
 • Een hybride kachel is ook heel gebruiksvriendelijk, onder meer met een handig display.

Je merkt het al, een combi hout en pelletkachel is een duurzame verwarmingsoplossing die het overwegen meer danwaard is.

Lees verder, want dit artikel biedt je nog meer waardevolle inzichten.

Contents

Wat zijn de hoofdvoordelen van een combi hout enpelletkachel?

In dit artikel verkennen we enkele specifieke voordelen van een combi hout en pelletkachel, waaronderkosten- en energie-efficiëntie, een lage milieu-impacten een hoog gebruiksgemak.

1. Energie-efficiëntie

Als het gaat om energie-efficiëntie bieden hybride hout- enpelletkachels aanzienlijke voordelen.

Zoek je vrijheid en onafhankelijkheid? Dan is de combi hout en pelletkachel voor jou een goede keuze. Eencombikachel gebruikt twee soorten brandstof, zowel hout als pellets, en biedt op die manier een veelzijdigeverwarmingsoplossing.

Het gebruik van verschillende soorten brandstof zorgt ervoor dat je flexibel je brandstof kan kiezen, afgestemdop jouw individuele voorkeuren en beschikbaarheid.

Van energie-efficiëntie gesproken …

 • Deze kachels zijn specifiek ontworpen om het verbrandingsproces te maximaliseren en worden gekenmerkt door een hoge efficiëntie en lage emissies,
 • Omdat zowel hout als pellets efficiënt branden in deze kachels, is er een hoge warmteafgifte en minimaal afval,
 • Dit efficiënte verbrandingsproces leidt tot een hoger rendement waardoor meer energie wordt omgezet in bruikbare warmte.

2. Kostenbesparingen

Wil je je verwarmingskosten aanzienlijk verlagen en toch genieten van een comfortabele en milieuvriendelijkewarmte? Ook in dat geval is investeren in een verwarmingssysteem met hoog rendement een goede optie.

Met een combi hout en pelletkachel maak je een uitstekende keuzeomdat hij optimaal gebruikmaakt van de warmte die wordt geproduceerd, wat dan weer resulteert in lagereenergierekeningen.

Omdat deze kachels bovendien werken op zowel hout als pellets ben je flexibel in de keuze van de brandstof diehet best voor je is. Dat is vooral een meerwaarde wanneer de beschikbaarheid en de prijzen schommelen – inde betekenis van stijgen.

Over het geheel genomen biedt een dual-fuel verwarmingstoestel – hout én pellets – eenduurzame en kosteneffectieve manier om je huis te verwarmen.

 • Pellets zijn een kostenefficiënte, betaalbare brandstof omdat ze gemaakt zijn van samengeperst hout.
 • Hout is vaak goedkoper dan gas of elektriciteit.
 • Door gebruik te maken van een hybride kachel bespaar je bovendien op de aanschaf van brandhout. Je hebt immers minder hout nodig om je huis warm te houden.

3. Duurzame voordelen voor het milieu

Hout enpelletkachels zijn niet alleen goed voor je portemonnee, ze zijn ook gunstig voor het milieu.

Een combikachel zorgt alleszins voor een efficiënte en verantwoorde verwarming want hij combineert hetgebruik van hout en pellets op zo’n manier dat een schone verbranding en verminderde emissies mogelijkzijn. Bovendien maakt de kachel gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

De Total-pellets die we bij VD-Energie verkopen zijn 100% gemaaktvan samengeperst naaldhout uit Belgische bossen. De schone verbrandingstechnologie van een combikachelproduceert minimale as en rook en vermindert daardoor eventuele luchtvervuiling, waardoor het eenmilieuvriendelijke verwarmingsoptie is.

Het automatische verbrandingsproces maakt de verbranding efficiënter en schoner. Slimme sensoren engeautomatiseerde regelsystemen verminderen de uitstoot van schadelijke stoffen aanzienlijk.

Onze tip? De Rika Induo II combi hout en pelletkachel istop!

Het topmerk Rika biedt zowel houtkachels alspelletkachels aan,naast superieure combikachels .

De Rika Induo II bijvoorbeeld is een hybride kachel die de voordelen van eenhoutkachel en een pelletkachel combineert in één toestel. Hij maakt gebruik van innovatievetechnologie voor een efficiënte en milieuvriendelijke verwarming.

Doorhout en pellets als brandstof te gebruiken bespaart hij op energiekosten en vermindert hij de CO2-voetafdruk.

De Rika Induo II is uitgerust met handige functies zoals een automatische ontsteking en temperatuurregeling enzorgt zo voor een warm en gezellig huis.

Ook van deze duurzame en veelzijdige combi hout en pelletkachel zetten we de voordelen op eenrij.

1. Veelzijdige functies, gemakkelijke en eenvoudigebediening

Met zijn veelzijdige functies en handige bediening biedt de RikaInduo II een praktische en efficiënte verwarmingsoplossing.

De Rika Induo II beschikt over een gebruiksvriendelijk en groot bedieningspaneel en interface, bekend als hetRika display, waarmee je de kachel heel eenvoudig met één hand bedient. Met slechtséén druk op de knop creëer je een comfortabele leefruimte.

Het scherm is voorzien van responsieve aanraaktechnologie voor soepel scrollen, tikken en slepen. Het biedt ookgeavanceerde functies zoals een scherpe beeldkwaliteit, levendige kleuren en een ontspiegeld scherm omschittering te minimaliseren.

Het maakt niet uit of je nu de gezellige ambiance van een houtvuur verkiest of het gemak van pellets, de RikaInduo II hout- en pelletkachel biedt ze allebei aan. Jij geniet van een heerlijke warmte en een positievegebruikerservaring door de moeiteloze en handige bediening.

2. Verbeterde verwarmingsprestaties

De Rika Induo hout- en pelletkachel heeft veelzijdige functies die je gegarandeerd een verbeterde verwarmingsprestatie oplevert.

Met zijn innovatieve ontwerp en geavanceerde technologie zorgt de Rika Induo II voor optimale warmteverdelingin de hele kamer. Dat levert een constante warmte en heel veel comfort op.

De hoge warmte-output en het efficiënte verbrandingssysteem van de kachel maximaliseren deenergie-efficiëntie. Een verlaging van de verwarmingskosten en milieueffecten is het resultaat.

De Rika Induo II heeft ook programmeerbare instellingen en mogelijkheden voor afstandsbediening. Dit geeft jeeen handige controle over je verwarmingservaring.

3. Stijlvol ontwerp met witte natuurstenen afwerking

Hetstijlvolle ontwerp met een witte natuurstenen afwerking biedt een eigentijdse en luxueuze meerwaarde aaninterieurs.

Deze afwerking is een aanvulling op zowel moderne als klassieke ontwerpen en creëert een gevoel van ruimteen licht in elke kamer.

Bovendien is de witte natuursteen gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het praktisch is voordrukke huishoudens.

Door zijn veelzijdigheid kan hij worden gecombineerd met verschillende kleurenschema’s endesignelementen, waardoor hij verfijning toevoegt aan elke ruimte. Over het geheel genomen is deze afwerking eentijdloze en elegante investering die vele jaren meegaat.

Verdere aanbevelenswaardige combikachels zijn de Aduo en de Paro , ook te verkrijgen bij VD-Kachels .

Conclusie: een combi hout en pelletkachel isonmisbaar! 

Waarom is een combi hout en pelletkachel onmisbaar?

 • Door hout en pellets als brandstof te gebruiken, verlaag je je impact op het milieu.
 • Aangezien je de meest geschikte en kosteneffectieve brandstofbron kan kiezen, verlagen de kosten voor je verwarming.
 • Een combinatie van twee soorten kachels biedt gemak, verbeterde verwarmingsprestaties een verhoogde energie-efficiëntie.

Al met al is een combi hout- en pelletkachel een waardevolle en efficiënte verwarmingsoplossing.

Waar wacht je nog op? Boek eenafspraak en kom een combi bekijken in onze toonzaal in Aalter.

Nog vragen? Stel ze gerust.


Terug naar het nieuws