Condens (10-32kW)

De Pelletmatic Condens vormt een nieuwe mijlpaal. De ketel met toekomstgerichte condenstechnologie maakt de toepassing van de condensatie-techniek in ieder warmteverdeelsysteem mogelijk : de innovatieve pelletverwarming kan ook bij hogere retourtemperaturen, zoals in renovaties vaak het geval is, probleemloos worden ingebouwd.
Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel online

 

Compacte pelletverwarming met hoog rendement

Toprendementen van maximaal 107.3%, een compacte bouwwijze op een klein installatieoppervlak, maar ook de intelligente indeling van alle aanlsuitingen maken de Pellematic Condens tot een uniek apparaat. Hi onderscheidt zich door zijn efficiënt en compact karakter, en behoort daarmee tot een nieuwe generatie pelletketels. 

Een nieuwe dimensie van de condensatietechniek met pellets 

Door het volkomen nieuwe concept van de condensatietechniek is de Condens de eerste condenserende pelletketel ter wereld die in alle warmteafgiftesystemen kan worden geïntegreerd. Tevens is geen buffervat meer nodig. 

De compacte vorm, de geringe installatieoppervlakte (vergelijkbaar met een koelkast) en de uitgekiende en flexibele plaats van alle aansluitingen zorgen ervoor dat het apparaat kan worden aangepast aan iedere CV- ruimte.

Onder condensatietechniek verstaat men dat bij de verbranding van de pellets ook de restwarmte uit de rookgassen wordt gebruikt. Daarom benutten verwarmingen met condenstechniek de energie-inhoud die zich in de rookgassen van de pellets bevindt vrijwel volledig. Deze extra benutting van circa 16.3% bij pellets is tegelijkertijd de energiebesparing die mogelijk is door de condensatietechnologie. Zo bereiken condenserende apparaten zoals de Pellematic Condens rendementen van maximaal 107.3%.

Een overzicht van de voordelen van de Pellematic Condens :

  • ECC Verbrandingstechnologie
  • Condensatietechniek
  • Achteraf in te bouwen stroomproductie
  • Uiterst compact
  • Glijdende temperaturen
  • Recordrendement

Terug