Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel online

In welke pelletkachel kan er ook hout?

Terug naar het nieuws

Soms is het zo moeilijk om te kiezen. Wil je een houtkachel voor de gezelligheid? Of wil je een pelletkachel omwille van het gebruiksgemak? Gelukkig hebben sommige kachelfabrikanten hiervoor een prachtoplossing uitgedokterd, zodat jij niet meer hoeft te kiezen. Zoek je een pelletkachel die ook hout verbrandt? Dan kan je terecht bij RIKA die de combikachels Induo   en Paro  in de aanbieding heeft. Beide kachels verbranden zowel pellets als hout, en dat is in één woord ideaal!

 

Op zoek naar een pelletkachel die ook hout verbrandt?

In dat geval vestigen we je aandacht graag op de RIKA-combikachels Induo  en Paro  die pellets én hout kunnen verbranden. Het instapmodel heb je al voor zo’n 6.000 euro. Je merkt het, deze kachels zijn iets duurder dan de gewone hout- en pelletkachels. Maar de voordelen zijn overtuigend genoeg om er toch maar voor te gaan. Wie zich een combimodel aanschaft, combineert immers het beste van twee werelden.

Bij een houtkachel is de vlam doorgaans iets mooier en sierlijker dan bij pellets, hoewel dat bij de kachels van RIKA reuze meevalt. Qua gebruiksgemak scoort een houtkachel dan weer iets minder dan een pelletkachel. Heb je een houtkachel, dan heb je toch wat extra werk en over-en-weer-geloop om het hout te stockeren, te gaan halen, de kachel aan te steken en vervolgens voortdurend hout in de kachel bij te steken. Na het branden moet je de asresten wegruimen, het glas schoonmaken, een houtkachel produceert bovendien meer stof …. Ook het aanmaken van een houtkachel heeft meer voeten in de aarde dan bij een pelletkachel, het duurt ook een tijdje voordat een kachel warmte begint af te geven.

Het gebruiksgemak van een pelletkachel ligt dan weer ongelooflijk hoog. Met een pelletkachel houd je altijd en gemakkelijk een zekere basiswarmte aan. Als je ’s morgens opstaat is het in de woonkamer en de keuken al meteen behaaglijk warm. En dat is meteen een geweldig pluspunt.

 

Maar die vlam van brandend hout is zo moeilijk te missen

Denk je heel rationeel en logisch en wik je voor- en nadelen, dan kies je wellicht voor een pelletkachel. Die is immers zoveel gebruiksvriendelijker dan een houtkachel. Maar dat neemt niet weg dat je toch af en toe eens wil genieten van die o zo gezellige vlam in een houtvuur. Wil je gebruiksgemak én gezelligheid combineren, dan is een RIKA-combikachel voor jou dé perfecte keuze. Laat de pelletkachel gerust zijn werk doen. En wil je het eens extra gezellig maken en hout branden in de combikachel, dan doe je gewoon het deurtje open, steek je een blok hout in de opening en doe je het deurtje dicht. De pelletkachel stopt dan met draaien en de houtkachel begint te branden. Superhandig.

Pelletkachel die ook hout verbrandt? Moeite van het overwegen waard!

Denk aan al die voordelen. Heb je zin in gezellige warmte en wat extra tijd? Dan gebruik je de houtkachel. Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Dan gebruik je de pelletkachel. Kon alles maar zo eenvoudig zijn!

Geïnteresseerd? Kom de twee combikachels van RIKA, de Induo en Paro, even bekijken in onze toonzaal in Aalter! We geven je graag meer informatie, laten je de warmte aan den lijve voelen en demonstreren je hoe gemakkelijk je met de combikachel, de pelletkachel die ook hout verbrandt, werkt. Neem contact met ons op . Je kan ook telefonisch een afspraak maken op 09 335 27 14. Tot binnenkort!


Terug naar het nieuws