Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel online

Kleine pelletkachel, afmetingen of vermogen?

Terug naar het nieuws

Als je op zoek bent naar een kleine pelletkachel , heb je waarschijnlijk al gemerkt dat er veel keuzemogelijkheden zijn. Een van de belangrijkste aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een kleine pelletkachel is de grootte, zowel in termen van afmetingen als vermogen. In deze blogpost zullen we de verschillende opties verkennen en kijken welke het beste bij jouw behoeften past.

Bij het zoeken naar een kleine pelletkachel zijn er twee prominente merken die je kunt overwegen: Nordic Fire en Rika. Beide merken staan bekend om hun hoogwaardige producten en betrouwbare prestaties. Nordic Fire biedt modellen zoals de Finn, Finn Petite, Fenna en Espa terwijl Rika modellen zoals de Livo en Sono heeft.

Laten we eerst eens kijken naar de afmetingen van een kleine pelletkachel. Voor sommige mensen kan ruimte beperkt zijn, vooral in kleinere woningen of appartementen. In dergelijke gevallen wil je misschien een compacte pelletkachel die niet te veel ruimte inneemt. De Finn Petite van Nordic Fire is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleine kachel met beperkte afmetingen als bijverwarming. Met zijn slanke ontwerp past hij perfect in kleinere ruimtes zonder concessies te doen aan de verwarmingscapaciteit.

Naast afmetingen is het belangrijk om ook te kijken naar het vermogen van de kachel. Het vermogen wordt uitgedrukt in kilowatt (kW) en geeft aan hoeveel warmte de kachel kan produceren. Het is essentieel om een pelletkachel te kiezen die voldoende vermogen heeft om jouw ruimte effectief te verwarmen. Als je een kleine kachel wilt met een laag vermogen, dan is de Fenna van Nordic Fire misschien iets voor jou. Met zijn vermogen van maximaal 6 kW kan deze kachel ruimtes verwarmen tot en met 150 m³.

Rika, het andere gerenommeerde merk, biedt ook interessante opties voor mensen die op zoek zijn naar een kleine pelletkachel als hoofdverwarming. De Livo en Sono modellen hebben beide een compact ontwerp en nemen niet veel ruimte in beslag. Wat betreft het vermogen, kunnen de kachels van Rika variëren tussen 6 kW en 10 kW, afhankelijk van het model dat je kiest.

Bij het maken van jouw keuze moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen, isolatie van jouw huis en persoonlijke voorkeuren. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een specialist voordat je overgaat tot aankoop.

Naast afmetingen en vermogen zijn er nog andere aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een kleine pelletkachel. Denk aan het rendement (hoe efficiënt de kachel brandstof omzet in warmte), gebruiksgemak (bediening via smartphone of tablet), onderhoudsgemak (automatische reinigingssystemen) en geluidsniveau (stille werking). 

Om samen te vatten: als je op zoek bent naar een kleine pelletkachel, zijn zowel de afmetingen als het vermogen belangrijke factoren om te overwegen. Nordic Fire en Rika bieden verschillende modellen die aan jouw behoeften kunnen voldoen. 

Neem de tijd om jouw opties te onderzoeken, vergelijk specificaties en raadpleeg een specialist voor advies. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je de perfecte kleine pelletkachel vindt die past bij jouw wensen en verwarmingsbehoeften.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een kleine pelletkachel, neem dan gerust contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze en om eventuele vragen te beantwoorden. 

U kan ook heel eenvoudig een afspraak inplannen via onze online agenda

We kijken er alvast naar uit om jullie te verwelkomen! 

 

 Het VD-Kachels Team. Terug naar het nieuws