Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel online

Waar een pelletkachel kopen?

Terug naar het nieuws

Je stelt je de vraag: “Waar een pelletkachel kopen?” Bij Vermeire natuurlijk! Alle gekheid op een stokje… je moet je pelletkachel uiteraard niet bij ons aankopen. Maar we adviseren je wel om je pelletkachel zeker in een gespecialiseerde kachelzaak  aan te schaffen, want dan ben je zoveel beter af. Koop die niet in een groothandel als Hubo of Gamma, want dan haal je sowieso problemen in huis.

Waar een pelletkachel kopen?

Koop je pelletkachel  in een gespecialiseerde kachelzaak, en niet in een doe-het-zelf-zaak à la Gamma en Brico. Het aantal probleemgevallen dat we hier al hebben gezien en moeten oplossen, kunnen we niet meer tellen. Koop je pelletkachel ook niet bij een installateur van centrale verwarming die dat soort kachels als het ware tussen de soep en de patatten verkoopt. Want ook dat levert vaak miserie op, zeker op het vlak van veiligheid. Als specialist pelletkachels hebben we al heel veel problemen moeten oplossen. Zo had een “specialist” de schouw alleen enkelwandig aangepakt, zowel buiten als binnen. Dat leidde tot te veel afkoeling, een slechte verbranding en zelfs brandgevaar. Een andere “deskundige” werkte met een te kleine diameter in de schouw, en ook dat zorgde voor een niet optimale verbranding.

Moraal van het verhaal: koop een pelletkachel bij een specialist, en laat het installeren aan hem over, want verwarming is te belangrijk om in de handen te stoppen van mensen die er te weinig van weten.  Je vindt in ons nieuwsoverzicht een aantal klanten aan het woord .

Goedkoop is duurkoop, bezint eer ge begint

Waar een pelletkachel kopen? Doe dat dus zeker niet in een doe-het-zelf-zaak. We begrijpen maar al te goed dat superpromoties van 700 à 800 euro voor een pelletkachel heel aanlokkelijk en verleidelijk zijn. Vergeet echter niet dat in die 700 à 800 euro ook nog de marges voor de winkel en de verdeler vervat zitten. Als je weet dat de goedkoopste kachel in ons assortiment 1.500 euro kost, en dat die op zich minder kwalitatief is dan de duurdere exemplaren, dan besef je gewoon dat die goedkope pelletkachel niets waard is. Gaat die stuk, dan is het ook heel moeilijk om hem te laten herstellen en aan wisselstukken te geraken. Goedkoop is duurkoop, bezint dus eer ge begint: zomaar eventjes twee clichés in één zin, maar allebei zo waar.

Waarom is Vermeire-Defruyt een pelletkachelspecialist?

Ons bedrijf verkoopt al heel lang pellets en daardoor hebben we veel contacten in de branche van de pellets en pelletkachels. We hebben het geluk gehad een zeer deskundig iemand te leren kennen op het vlak van pelletkachels. Die kennis hebben we nog aangevuld met verschillende opleidingen. Dat we ervaring hebben op de twee gebieden – pellets en pelletkachels – is onze sterkte. Er zijn handelaars in pelletkachels en er zijn verdelers van pellets. Maar aangezien wij op de twee terreinen actief zijn, kennen we de voor- en nadelen van beide kanten. We zien dat bepaalde pellets het niet goed doen in een bepaalde kachel, en het beter doen in een andere kachel.

Waarom de merken Rika en Thermorossi ?

In het begin boden we enkel pelletkachels aan van het Oostenrijkse merk Rika omdat we van klanten hoorden dat die echt top waren. Het enige nadeel is dat ze vrij duur zijn. Een beginprijs van 3.000 euro is niet voor iedereen haalbaar. Collega’s hebben ons toen gewezen op het bestaan van de Italiaanse Thermorossi -kachels. Hun prijs-kwaliteit is in één woord perfect. 

Aanvulling: In het voorjaar van 2021 voegden we Nordic Fire  toe aan het assortiment. Een kwalitatief toegankelijk merk uit Nederland.

Kom langs in onze toonzaal

We nodigen je van harte uit om langs te komen in onze toonzaal. Je kan dan meteen ons assortiment pelletkachels bekijken én hun warmte voelen, want ze zullen een voor een branden. Meer info nodig? Neem zeker contact met ons op.


Terug naar het nieuws