Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel online

Stille pelletkachels voor nog sfeervoller genieten!

Terug naar het nieuws

Een pelletkachel is populair en dat is eigenlijk niet meer dan normaal. Een pelletkachel is gezellig, gemakkelijk in gebruik en heeft een hoog rendement. Er is maar één maar. Veel mensen vindien die blazende ventilator best storend. Gelukkig bestaat er ook zoiets als een stille pelletkachel.

Hebben we het over een stille pelletkachel, dan denken we meteen aan Sono of Domo  van Rika . Deze pelletkachel werkt zonder ruimteventilator en verspreidt de warmte via natuurlijke warmtestromen. De Revivo maakt dus komaf met het blazen van de warmte de woonkamer in. Het gevolg hiervan? Er wordt minder lucht verplaatst, en dus ook minder stof verspreid. En dat is alvast een groot voordeel voor mensen die allergisch zijn aan stof.

 

"Wist je trouwens dat onze

Total-pellets hard en nagenoeg stofvrij  zijn?"

 

Stille pelletkachel soms even hoorbaar

Let wel, hoewel Rika een stille pelletkachel aanbiedt, hoor je af en toe toch wel eens een bepaald geluid. Als de kachel zichzelf reinigt, blaast hij alles even hevig door. Die operatie duurt amper een twintigtal seconden. Door het blazen komen alle gaatjes opnieuw 100% open te staan en dat resulteert in een vernieuwde optimale verbranding.

Je hoort uiteraard het lawaai van het blazen, maar zelfs als de reinigingsprocedure bezig is, blijft het geluidsvolume binnen de perken.

Modellen waarbij je de ventilator kunt uitschakelen

De technologische vooruitgang staat niet stil. Er bestaan nu ook pelletkachels waarvan je de ventilator kan uitschakelen en het volume zelf regelen. Het resultaat? Terwijl je profiteert van maximale warmte, geniet je in stilte van het mooie en gezellige vlammenspel. Via de muisstille pelletkachel voel je de gezellige warmte van een sfeervol haardvuur.

Wil je meer weten over pelletkachels met een uitschakelbare ventilator? Dan verwijzen we je naar de Bellavista Van Thermorossi .

Mooi en gezellig vlammenspel

Sommige mensen omschrijven de vlam van een pelletkachel als nerveus. Maar niet zo bij Rika. Een Rika-pelletkachel produceert vlammen die kalm en sereen branden en een rustige, oergezellige sfeer creëren.

Ons advies? Kies Rika, er is geen betere, en zeker geen stillere pelletkachel. Telkens opnieuw de consument het beste van het beste geven, dat is het devies van Rika.

Kunnen we je helpen een goede keuze te maken? Voor jou maken we graag tijd.

Neem nu contact op met V-D Kachels . Leg een afspraak vast online  of  bel 09 335 27 14.

PS: Wil je kennismaken mt de laatste nieuwe pelletkachel van RIKA? Ontdek de Rika Conntect


Terug naar het nieuws