Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel online

Rika Connect Pellet, basis voor een oergezellige leefruimte

Terug naar het nieuws

Op zoek naar een pelletkachel die je volledig kunt personaliseren zodat die perfect binnen jouw interieur past? In dat geval zit je goed bij de RIKA Connect-serie. In deze blog krijg je meer uitleg over de RIKA Connect pellet, een pelletkachel met een werkelijk prachtig design en een oerdegelijke kwaliteit. Maar dat zijn we van RIKA gewoon.

RIKA Connect pellet: mooi compact designmodel

Met de RIKA Connect pellet haal je een pelletkachel in huis die zo ontzettend veel meer is dan "alleen maar" een kachel. Deze pelletkachel geeft niet alleen veel deugddoende warmte – zoals het hoort. Dankzij het grote kijkvenster krijg je een werkelijk prachtige blik op het vuur en de vlammen. De gezelligheid krijg je er meteen gratis bij.

Esthetiek is en blijft het codewoord, ook bij deze RIKA Connect pellet. Deze compacte pelletkachel pas je perfect aan je woonruimte en de stijl en kleuren van je interieur aan.

Rond deze pelletkachel kan je inderdaad bouwen wat je maar wilt. Zo kan je de pelletkachel vrij en naar eigen keuze combineren met een luie bank, kast, achterwand, decoratieve deuren, legplanken, zitkussens en zelfs een opbergruimte. Net omdat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn, kan je de kachel en ruimte eromheen heel persoonlijk vorm geven.

Kijk maar even.

 

Accessoires en kleuren? Jouw keuze!

De RIKA Connect pellet past zich aan elke woonomgeving aan, ook aan de jouwe, daar zijn we zeker van! Wil je decoratieve deuren, dan kan je standaard kiezen uit vier kleurenopties: wit, zwart, eik en walnoot. Maar alle kleuren zijn mogelijk. Jij kiest, RIKA voert uit.

De zitkussens op de banken komen in zes kleuren: donkerbruin, vintage leer, alcantara bruin en blauw, lichtgrijs en zwart. En wil je een speels en modern effect, dan kies je toch gewoon voor verschillende kleuren?

Enkele voorbeelden van mogelijke accessoires? Kamerthermostaat, bedieningspaneel aan de wand, bodemplaat in verschillende kleuren om kwetsbare vloeren te beschermen…

Warmte gegarandeerd, via RIKA multiair zelfs (drie)dubbel

De Rika Connect pellet heeft een verwarmingsvermogen tot 8 kilowatt. Daarmee verwarm je zonder moeite een ruimte van 80 m2. Met de optionele multiair kan je één extra kamer verwarmen, met twee multiairs zelfs twee.

Eén of twee convectieventilatoren leiden de warmte dan naar een tweede en zelfs derde ruimte. De grootste kamer heeft een verwarmingsvermogen van zes kilowatt, de andere kamers een vermogen van twee kilowatt.

Elke pelletkachel van RIKA kan trouwens een energie-efficiëntieklasse A+ voorleggen. Goed voor het milieu én je portemonnee.

Voordelen? Makkelijk te installeren, gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

  • De Rika Connect pellet steek je met een clipsysteem en zonder gereedschap makkelijk in elkaar, technische kennis is onnodig.
  • De pelletkachel komt in twee verschillende groottes. Naargelang van het model kan je er 22 of 38 kilo pellets in kwijt. De kachel dagelijks bijvullen is dus helemaal niet nodig en dat scheelt een slok op de borrel.
  • Onderhoudsvriendelijk is de pelletkachel ook. Door het automatische kantelrooster wordt de as automatisch verwijderd zodat je de kachel minder vaak hoeft te poetsen.
  • De pelletkachel beschikt over een uitschuifbaar en innovatief touch screen display of aanraakscherm. Intuïtieve en eenvoudige bediening gegarandeerd. Het display zit mooi verborgen en wordt pas zichtbaar als je het uitschuift. Het design van de kachel blijft dus mooi en intact.

RIKA Firenet en RIKA Voice als optie

Je kan de RIKA Connect pellet via beveiligde wifi verbinden met RIKA Firenet. In dat geval kan je de kachel bedienen en starten waar, wanneer en hoe je dat wil. Je regelt de temperatuur, stelt timers in en controleert de resterende hoeveelheid pellets…. Met de optionele RIKA Voice kan je dat bovendien allemaal doen, alleen door je stem te gebruiken. Gemakkelijk zat.

“Wist je dat RIKA wereldwijd de eerste stemgestuurde kachel heeft geproduceerd?”

Overweldigende stilte

Als de kachel werkt dan valt je niet alleen de schoonheid maar ook de stilte op. De RIKA Connect pellet werkt inderdaad met stralingsverwarming en natuurlijke convectie, en niet met ventilatoren die een continu geluid afgeven.

Het resultaat? De verbranding verloopt geluidsarm, om het woord geluidloos niet te gebruiken.

Kom de RIKA Connect pellet bewonderen!

Hopelijk ben je na het lezen van deze tekst onder de indruk van de esthetiek en voordelen van de RIKA Connect pellet. Als je de pelletkachel bekijkt met eigen ogen, en ziet wat er allemaal mogelijk is, besef je pas écht hoe fantastisch die is.

Ons voorstel: kom even langs in de toonzaal van V-D Kachels . We leggen je graag alles enthousiast uit. Want we zijn honderd procent overtuigd van de kwaliteit van deze pelletkachel.

 


01/03/2024 : Kleine pelletkachel : afmetingen of vermogen?

Als je op zoek bent naar een kleine pelletkachel, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat er veel keuzemogelijkheden zijn. Een van de belangrijkste aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een kleine pelletkachel is de grootte, zowel in termen van afmetingen als vermogen.


lees meer

03/02/2024 : Het beste van twee werelden: de combi hout en pelletkachel

Een combi hout en pelletkachel biedt als innovatieve verwarmingsoplossing het beste van twee werelden. Hij combineert de gezelligheid van een houtkachel met de efficiëntie van een pelletkachel.


lees meer

18/12/2023 : Vragen over onderhoud pelletketel? Lees deze basisinfo!

Vraag je je af hoe je je pelletketel op de juiste manier onderhoudt? Wil je dat jouw exemplaar nog jarenlang in topconditie blijft? Lees dan onderstaande tekst want daarin begeleiden we je bij de essentiële stappen die je hoort te nemen op het vlak van onderhoud pelletketel.


lees meer

08/11/2023 : Ontdek de vijf eigenschappen van een goede cv pelletketel!

Wil je af van die hoge energierekeningen en ben je op zoek naar een optimale verwarmingsoplossing? Dan ga je het best op zoek naar een goede cv pelletketel!


lees meer

25/10/2023 : 7 vooroordelen over pellets krachtig weerlegd

Zet je vooroordelen over pellets opzij en ontdek de waarheid! Dit artikel behandelt 7 misvattingen over pellets en stelt feiten boven fictie.


lees meer

20/04/2023 : Is verwarmen met een warmtepomp wél echt ecologisch en goedkoop?

In onze blog kan u lezen of een warmtepomp wel echt voordelig uitkomt, en wat dan met de wintermaanden? Kom er alles over te weten hieronder


lees meer

01/12/2022 : Rika Connect Pellet, basis voor een oergezellige leefruimte

Zeg nooit zomaar pelletkachel tegen de Rika Connect pellet. Want die is zoveel meer. Je personaliseert je leefruimte volledig naar eigen wens. Oergezellig.


lees meer

01/12/2022 : De RIKA Connect pellet Edge is een bloedmooie pelletkachel!

De RIKA Connect pellet Edge, modulaire kachel met hoekglas én hoekzicht, is absoluut uniek onder de modulaire pelletkachels. Dé kachel van de toekomst.


lees meer

01/12/2022 : De RIKA Connect Wood is een houtkachel voor het moderne leven.

Met de nieuwe houtkachel RIKA Connect Wood creëer je een comfortabele en warme woonomgeving. Ontworpen voor binnen- én buitengebruik. Focus op gezelligheid.


lees meer

01/09/2022 : !!! WE'RE HIRING !!!

Bij Vermeire-Defruyt zijn we op zoek naar nieuwe, enthousiaste collega's om ons team te versterken. Heb je zin in een gevarieerde job met veel verantwoordelijkheid? Zin om in een waardegedreven familiebedrijf aan de slag te gaan? Dan zoeken wij jou!


lees meer

01/06/2022 : Ontdek het voordeel van pellets, niet 1 maar 8 stuks!

Nu de energieprijzen de pan uit swingen, is het een uitgelezen moment om je af te vragen of je niet beter zou verwarmen met pellets. Wij denken alvast dat dat geen slecht idee is. Hieronder vind je niet één voordeel van pellets. Je krijgt maar liefst acht voordelen opgesomd!


lees meer

01/02/2022 : “Even belangrijk als de aankoop Rika Paro? De service!”

Luc van Vooren uit Aalter kocht een aantal jaar geleden een Rika Paro, een combiné-toestel dat zowel brandt op pellets als op hout. Met die aankoop is hij nog altijd zeer tevreden. “Mocht ik opnieuw een kachel moeten kopen, dan zou ik zonder twijfel dezelfde Rika kiezen. Niet alleen voor de gezellige warmte en de kwaliteit van het toestel, maar zeker ook voor die fantastische service van VD-Kachels. Want service is toch zo belangrijk! Ik vind die zelfs nog belangrijker dan de aankoop zelf”, lacht Luc Van Vooren.


lees meer

15/12/2021 : Waar let je op als je een pelletkachel koopt?

Je hebt eindelijk een beslissing genomen, je gaat voor een pelletkachel. Maar welke pelletkachel kopen? Waar moet je op letten als je je een pelletkachel aanschaft? We maken het je gemakkelijk en sommen hieronder enkele trefwoorden op: je hoort aandacht te hebben voor degelijkheid, aantal KW’s, het geluid, de capaciteit van de pellets, en uiteraard ook het prijskaartje.


lees meer

25/11/2021 : Zoek je een betaalbare lage pelletkachel? Nordic Fire Finn!

Heb je de Nordic Fire Finn pelletkachel al in het echt gezien? Neen? Dan moet je zeker eens langskomen bij V-D Kachels, want je kijkt je ogen uit! Dat zoiets kleins zo veel aangename warmte kan geven, je kan er met je verstand niet bij. Maar het is wel zo.


lees meer

17/11/2021 : Stille pelletkachels voor nog sfeervoller genieten!

Een pelletkachel is populair en dat is eigenlijk niet meer dan normaal. Een pelletkachel is gezellig, gemakkelijk in gebruik en heeft een hoog rendement. Er is maar één maar. Veel mensen vinden die blazende ventilator best storend. Gelukkig bestaat er ook zoiets als een stille pelletkachel.


lees meer

19/10/2021 : Nieuw aanbod voor starters: betaalbare RIKA Primo 6/8 KW

Speciaal voor mensen met een kleiner budget heeft RIKA een goedkopere kachel op de markt gebracht, de RIKA Primo 6/8 KW. Deze betaalbare pelletkachel wordt al de jouwe vanaf 2.600 euro. Voor deze gunstprijs haal je een uiterst degelijke en mooie pelletkachel in huis met een kwaliteitsniveau om U tegen te zeggen. Maar dat zijn we van RIKA gewoon.


lees meer

05/10/2021 : RIKA Connect pellet integreert zich naadloos in je interieur

We stellen je graag de nieuwste pelletkachel van RIKA voor: de RIKA Connect pellet, een ware aanwinst voor je interieur. Door de vele modules en hun verschillende vormen krijg je de kans je pelletkachel prachtig te integreren in je leefruimte.

Met deze pelletkachel wordt je huis nog meer een thuis en wordt wonen nog aangenamer. We vertellen je graag wat deze kachel zo speciaal maakt.


lees meer

13/09/2021 : Warme Dagen 2021 focust op betaalbare prijs-kwaliteit

Elk jaar, eind september, organiseert VD-Kachels zijn jaarlijkse opendeurweekend. Onze Warme Dagen 2021 vallen dit jaar op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondagmorgen 26 september. Kom even langs tussen 10 en 18 uur in onze toonzaal in Aalter, Groendreef 7-11. Op zondag zijn we open tussen 10 en 12 uur. We verwelkomen je graag!


lees meer

24/08/2021 : Maak je klaar voor de winter, zoek nu een betaalbare kachel!

Het is nog volop zomer, maar voor je het weet is die alweer voorbij. De winter komt elk jaar vlugger dan verwacht. Onze tip? Kijk nu al uit naar een goede kwaliteitsvolle kachel. Nordic Fire heeft een betaalbare kachel in de aanbieding. En ook Rika heeft speciaal voor mensen met een iets kleiner budget een goedkopere kachel op de markt gebracht. De kachel heeft dezelfde hoge Rika-kwaliteit, maar is een stuk lager geprijsd. We geven een woordje uitleg.


lees meer

10/08/2021 : Dé beste manier om je woning duurzaam te verwarmen?

Op zoek naar een duurzame verwarming voor je woning? In dat geval wijzen we je graag op het bestaan van pellets, hét meest duurzame alternatief voor stookolie en fossiele brandstoffen. We leggen je hieronder uit waarom verwarmen met pellets zoveel beter, ecologischer én goedkoper is.


lees meer

18/05/2021 : Brasserie De Lork verwarmt met een oergezellige pelletkachel

Dieter van Brasserie De Lork in Landegem heeft heel bewust gekozen voor een pelletkachel in zijn zaak. Goedkoop, gezellig, automatisch met thermostaat, weinig tot geen stof en nog minder onderhoud. De Rika Domo verwarmt moeiteloos de ruimte, 130 m2 groot. En de gasten zijn er weg van. Zodra ze zich hebben geïnstalleerd in het salon rond de pelletkachel, blijven ze zitten. Urenlang.


lees meer

30/04/2021 : Pellets en hout aan zomerprijzen

Profiteer van onze lopende zomerprijzen. Bestel je hout of pellets , in zakgoed of in bulk, geniet van de zomerkorting en laat ze indien nodig gratis stockeren in onze opslagruimte.


lees meer

01/03/2021 : "Even belangrijk als de aankoop van Rika Paro? De Service!"

Luc van Vooren uit Aalter kocht een aantal jaar geleden een Rika Paro, een combiné-toestel dat zowel brandt op pellets als op hout. Met die aankoop is hij nog altijd zeer tevreden. “Mocht ik opnieuw een kachel moeten kopen, dan zou ik zonder twijfel dezelfde Rika kiezen."


lees meer

28/01/2021 : Nieuw! ÖkoFEN ZeroFlame technologie geeft warmte, geen fijnstof

Pelletketels waren altijd al CO2-neutraal. Alleen de geringe uitstoot van fijnstof botste nog wat met het milieuvriendelijke imago. Met de ZeroFlame technologie is dat nu volledig verleden tijd, want het fijnstof dat deze nieuwe pelletketel uitstoot, is onmeetbaar klein. Je hebt dus geen enkele reden meer om niet over te schakelen op een ÖkoFEN pelletketel met de ZeroFlame technologie.


lees meer

28/01/2021 : Zo bewaar je pellets op de enige juiste manier

Zo bewaar je pellets op de enige juiste manier
Vraag je je af hoe je pellets bewaart? Een terechte vraag, want pellets die je zorgvuldig en op de juiste manier bewaart, gaan jarenlang mee en verliezen niets van hun calorisch vermogen. Hoe pellets bewaren? De stelregel luidt als volgt: bewaar je pellets vooral droog, als het kan in een koele, donkere plaats waar ze beschermd liggen tegen stof.


lees meer

04/11/2020 : 7 redenen waarom de Ökofen pelletketel de beste is!

Je bent op zoek naar de beste pelletketel? Of je vraagt je af welke de beste is? Dat is zonder twijfel de Ökofen pelletketel. Hieronder leg ik je uit waarom. Maar eerst even de verwarring tussen een pelletkachel en een pelletketel de wereld uit helpen.


lees meer

02/10/2020 : Onderdelen pelletkachel nodig? We helpen je vlug!

Op zoek naar een of meerdere onderdelen pelletkachel? Dan ben je bij VD Kachels aan het juiste adres. Onze technici staan paraat om je zo vlug mogelijk te depanneren met een nieuw onderdeel – meestal lukt dat zelfs binnen de 24 uur.


lees meer

13/06/2020 : In welke pelletkachel kan er ook hout?

Soms is het zo moeilijk om te kiezen. Wil je een houtkachel voor de gezelligheid? Of wil je een pelletkachel omwille van het gebruiksgemak? Gelukkig hebben sommige kachelfabrikanten hiervoor een prachtoplossing uitgedokterd, zodat jij niet meer hoeft te kiezen. Zoek je een pelletkachel die ook hout verbrandt? Dan kan je terecht bij RIKA die de combikachels Induo en Paro in de aanbieding heeft. Beide kachels verbranden zowel pellets als hout, en dat is in één woord ideaal!


lees meer

05/06/2020 : Waarom een pelletkachel kopen? Wat zijn de voordelen?

Waarom een pelletkachel kopen? Wat zijn de voordelen van een pelletkachel? Er zijn er alvast een heleboel, en daarvan zijn sfeer, prijs en milieuvriendelijkheid niet de minste.


lees meer

14/04/2020 : Waar worden pellets van gemaakt?

Waar worden pellets van gemaakt? Pellets worden van alle soorten hout gemaakt. Soms van één soort hout, een andere keer van verschillende houtsoorten. Er kan hardhout in zitten en zelfs restafval van afbraakprojecten. Sommige pellets worden gemaakt van afval van maisplanten, en er wordt al geëxperimenteerd met gemaaid bermgras. Maar dé beste pellet is zonder twijfel een pellet die bestaat uit 100% naaldhout. Hieronder vind je meer uitleg.


lees meer

05/09/2019 : Waar een pelletkachel kopen?

Je stelt je de vraag: “Waar een pelletkachel kopen?” Bij Vermeire natuurlijk! Alle gekheid op een stokje… je moet je pelletkachel uiteraard niet bij ons aankopen. Maar we adviseren je wel om je pelletkachel zeker in een gespecialiseerde kachelzaak aan te schaffen, want dan ben je zoveel beter af. Koop die niet in een groothandel als Hubo of Gamma, want dan haal je sowieso problemen in huis.


lees meer


Terug naar het nieuws